Blogg

Priokök: Experttips och Rådgivning Från Köksexperterna i Villanytt Tidningen

Prio kök

Husets hjärta är köket. Desto viktigare att sätta detaljerna så att köket är funktionellt men också har det där lilla extra som skapar den personliga atmosfären. 

Det är ofta detaljerna som är avgörande när det kommer till vackra och funktionella kök.

Många köksdrömmare glömmer viktiga aspekter som förvaring, inredning, materialval, färgscheman och anpassning till el och VVS.  

      Denna typ av problem är vanliga och kan undvikas om man ser till vikten av varje detalj. Köket kan inte bara vara yta. Det måste uppfylla de vardagliga behoven också. 

 

Skräddarsytt kök ger stora möjligheter

Alex Ivanström menar att ett skräddarsytt kök är den stora möjligheten att göra hemmet till sitt alldeles egna. Och att sätta de där detaljerna.  

 

      Oavsett om du har ett rymligt kök eller kämpar med begränsat utrymme, är det köksleverantörer med en skräddarsydd lösning som kan göra skillnaden. Särskilt värdefullt om du har ett köksutrymme, där varje centimeter räknas eller när det ska maximeras med smarta förvaringslösningar.

 

El och vvs – kökets ryggrad

Det är lätt att dras in i tankar och drömmar om färgschema och ytligheter. Men något som är lätt att glömma är att se över el- och vvs-systemen i köket, två komponenter som är ryggraden i köket. 

 

      Detta kan verkligen bespara dig framtida huvudvärk och kostnader. Att undvika kostsamma misstag gör man genom att planera köksprojektet på ett effektivt och hållbart sätt, från allra första början.

Budget och skåputrymme

Budgeten är en annan avgörande faktor. Och Alex vill poängtera att köksprojekt snabbt kan bli kostsamma om man inte planerar noggrant tillsammans med kökstillverkaren. Ett tätt samarbete är därför a och o. 

 

      Den tredje kritiska faktorn är förvaring. Många som kommer till oss tänker inte tillräckligt på skåputrymmet, vilket ofta leder till felaktiga ritningar. Därför är vi extra noggranna med att hjälpa våra kunder framåt och få dem att överväga noggrant specifika behov och förväntningar.

 

Material som håller läng

Materialvalet är också av yttersta vikt, menar Daniel. Både för ögats skull och får en lång livslängd. Hållbara laminat- och mdf-luckor är att rekommendera, de är enkla att anpassa efter stil och önskemål.

 

      Tänk både på utseende och på att materialet ska vara enkelt att rengöra. Inredningen i skåpen är också viktigt så att du kan organisera dina köksredskap och livsmedel på ett smart sätt.

 

Belysning 

Till sist vill Daniel nämna belysningen. En ofta glömd, men viktig detalj, när ett kök eller badrum ska inredas. 

 

      Belysningen är avgörande för att skapa rätt atmosfär men också för att skapa en bra arbetsmiljö för den som kockar. Ett tips är att tänka igenom flera olika belysningspunkter i köket. Både praktisk arbetsbelysning och det där varma ljuset som skapar en god stämning vid matbordet.

Artikeln från Villanytt

 

lazy
lazy
lazy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *