Privatkund

Returrätt

När du handlar på www.proffsval.se omfattas du av ångerrätten enligt Distansavtalsslagen och avtal utanför affärslokaler (https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/lagen-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/). Detta utgör en lagstadgad rättighet för dig som kund, vilket innebär att du har möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit varan eller hämtat den på aviserat utlämningsställe. Kostnaden för returfrakt bekostas av dig som kund, och återbetalning av den ursprungliga fraktkostnaden sker samtidigt som varans värde återinsätts. Du har även möjlighet att returnera varan genom att besöka ditt närmaste Beijer byggvaruhus.

Observera att dessa villkor endast är tillämpliga för vårt webbshop. Vid retur av felfri vara inom 14 dagar och mot uppvisande av kvitto tillämpas returrätt utan prisavdrag.

Öppet köp

Proffsval Sweden AB erbjuder 14 dagars öppet köp för lagervaror i felfritt skick. För att få full återbetalning bör varan returneras oskadad och i originalförpackning. Eventuell värdeminskning kan debiteras om varan returneras i annat skick. Du som kund står för kostnaden av returfrakten.

Reklamation/Retur av vara

Vid felaktig leverans eller om du önskar returnera en vara, ber vi dig kontakta oss så snart som möjligt. Du kan även besöka vårt lager på Datavägen 5 i Järfälla, där vår personal hjälper dig med ditt ärende. Alternativt kan du göra en reklamation/returanmälan genom att kontakta oss via e-post på [email protected]. Detta gäller även om du har mottagit en felaktig vara som behöver reklameras. Vid felaktig vara eller felaktig leverans står vi självklart för returfrakten.

Återbetalningar

Vid behov av återbetalning genomförs detta i första hand till det ursprungliga betalsättet. Återbetalningen sker normalt sett inom några dagar, dock senast inom 14 dagar.

Om du anser att Proffsval Sweden AB har behandlat din reklamation felaktigt, har du som kund möjlighet att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden på www.arn.se.