Silikon Mira Supersil 114
Silikon Mira Supersil 114
Det ursprungliga priset var: 195 kr.Det nuvarande priset är: 168.75 kr. inkl. moms
Det ursprungliga priset var: 156 kr.Det nuvarande priset är: 135 kr. exkl. moms
Back to products
Rörmanschett & Innerhörn
Det ursprungliga priset var: 62.50 kr.Det nuvarande priset är: 45 kr. inkl. moms
Det ursprungliga priset var: 50 kr.Det nuvarande priset är: 36 kr. exkl. moms

Fästmassa Mira 3110 Unifix Dammfri

Artikelnr: 311057

Optimal användning av Fästmassa Mira 3110 Unifix Dammfri för Högkvalitativa Plattsättningar

Fästmassa Mira 3110 Unifix Dammfri är en avancerad, dammreducerad fästmassa utvecklad för att möta kraven hos både professionella plattsättare och hemmafixare. Med dess mångsidiga egenskaper och robusta prestanda är denna fästmassa idealisk för montering av alla typer av keramiska plattor, natursten och glasmosaik. Dessutom är den särskilt lämpad för användning på underlag med måttlig krympning och deformation.

Det ursprungliga priset var: 237.50 kr.Det nuvarande priset är: 198.75 kr. inkl. moms
Det ursprungliga priset var: 190 kr.Det nuvarande priset är: 159 kr. exkl. moms

Beställningsvara!
Denna produkt kräver personlig rådgivning och skräddarsydd prissättning. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med beställningen och ger dig mer information.

Leveransalternativ:

Leveransalternativ

Hämta direkt på vårt lager

,

Skickas inom 1-2 dagar

Behöver du hjälp med installationen?

Vid köp av våra produkter kan vi erbjuda dig 10% rabatt på installation genom våra samarbetspartners över hela landet. Få en säker och problemfri lösning. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta närmaste installatör i ditt område. Kontakta Oss
2

Produktöversikt och Fördelar

Mira 3110 Unifix Dammfri är baserad på vit lågalkalisk cement som är enkel att bearbeta och rengöra från verktyg. Denna fästmassa erbjuder en hög grad av bärighet, vilket säkerställer en glidfri montering på väggar, vilket är avgörande för vertikala applikationer. Den levereras i praktiska 15 kg säckar, vilket gör hanteringen enkel och effektiv.

Användningsområden

Mira 3110 Unifix Dammfri är mångsidig och kan användas på väggar och golv, både inomhus och i våtrum. Detta gör den till ett utmärkt val för badrum, kök och andra områden där fukt kan vara ett problem. Den är också idealisk för användning på värmegolv, vilket garanterar att installationen förblir stabil även vid temperaturförändringar.

Lämpliga Underlag

För att säkerställa optimal vidhäftning och långvarig hållbarhet är det viktigt att välja rätt underlag. Mira 3110 Unifix Dammfri är lämplig för användning på:

  • Betonggolv och betongelement
  • Golvavjämning
  • El- och vattenburen värmegolv
  • Befintliga keramiska plattor
  • Målade ytor
  • Gipsputs, gipsspackel och gipsskivor med cementbundet ytskikt
  • Cellplastskivor med cementbundet ytskikt
  • Lättbetongblock och lättbetongelement
  • Putsat murverk
  • Tätskiktsystem

Flis- och Plattyper

Denna fästmassa kan användas med keramiska plattor med en vattenabsorptionsförmåga både under och över 5%, samt natursten. Detta inkluderar genomskinlig natursten och glasmosaik, där risken för färggenomslag är eliminerad tack vare den vita cementbasen.

Klassificering och Tekniska Egenskaper

Mira 3110 Unifix Dammfri klassificeras som C2TE S1 flexibel, vilket innebär att den har förbättrad vidhäftning och flexibilitet. Den är även dammreducerad, vilket bidrar till en renare arbetsmiljö. Den är frostsäker, vattenfast och plastförstärkt, vilket garanterar långvarig hållbarhet och motståndskraft mot extrema förhållanden.

Förberedelse och Applicering

För bästa resultat ska underlaget vara stabilt, rent och fritt från damm, fett och cementrester. Vid sugande underlag rekommenderas priming med 4180 primer. För våtrum ska tätskikt appliceras enligt gällande branschregler och miras monteringsanvisning.

Blandning sker med 15 kg pulver och 3,9-4,5 liter rent vatten. Pulver- och vattentemperaturen bör vara mellan 6-18°C. Fästmassan blandas tills den är klumpfri och har en öppettid på cirka 6 timmar.

När fästmassan är blandad, appliceras den noggrant på underlaget med en tandspackel, först med den släta sidan och sedan med den tandade sidan. Plattorna trycks eller vrids på plats i den fuktiga fästmassan för att säkerställa full täckning.

Efterbehandling och Härdning

Efter applicering och montering av plattorna bör fogning utföras beroende på plattornas sugförmåga och omgivningens temperatur. För väggytor kan fogning vanligtvis utföras efter cirka 10 timmar och för golvytor efter cirka 18 timmar.

Golvvärme kan slås på långsamt efter 7-8 dagar för att säkerställa att fästmassan härdar korrekt utan att sprickor uppstår.

Arbetshygien och Säkerhet

Mira 3110 Unifix Dammfri innehåller cement och bör hanteras i enlighet med arbetshygieniska regler för cement. Den vitcement som används har ett naturligt lågt krom (VI) innehåll, vilket alltid understiger gränsvärdet på max 2 mg/kg. För mer detaljerad säkerhetsinformation, hänvisas till säkerhetsdatabladet.

Förpackning och Lagring

Fästmassan levereras i 15 kg plastförstärkta säckar med bärhandtag. För bästa resultat bör produkten förvaras och transporteras torrt. Den tekniska prestandan garanteras i minst 12 månader från produktionsdatum i obruten förpackning.

Mira 3110 Unifix Dammfri är en högkvalitativ, mångsidig fästmassa som är perfekt för både professionella och hemmabruk. Med sin flexibla användning och robusta prestanda, säkerställer den långvariga och pålitliga installationer av keramiska plattor, natursten och glasmosaik.

Vikt 15 kg
Brand

Mira

Leveransalternativ

Hämta direkt på vårt lager

,

Skickas inom 1-2 dagar